DSC_0435-2.jpg

Stichting Debatunie zoekt een voorzitter

Vacature voor: Voorzitter

Betreft: vrijwilligersfunctie voor plusminus 2,5 uur per week.

Aanvang: z.s.m. (in overleg)

Stichting DebatUnie, opgericht ter bevordering van goed debat en verantwoord burgerschap binnen de samenleving in het algemeen en binnen het onderwijs in het bijzonder, is op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. De bestuursvoorzitter legt namens het bestuur verantwoording af aan de Raad van Toezicht.

Wie zoeken we?

De voorzitter van Stichting DebatUnie (ANBI) draagt hoogwaardig debat, kritisch denken en goed burgerschapsonderwijs een warm hart toe. Hij/zij brengt bestuurlijke ervaring mee, is flexibel en doortastend. De stichting heeft behoefte aan een voorzitter die niet alleen de grote strategische lijnen bestuurlijk helpt vormgeven, maar ook waarborgt dat deze daadwerkelijk in de praktijk wordt gebracht. Hij/zij kan goed samenwerken met andere bestuurders en organisaties binnen het grotere verband van (vereniging) de DebatUnie. De voorzitter ziet toe op het functioneren van de toernooicommissie, verantwoordelijk voor de organisatie van de Benelux Debatcompetitie. Deze non-profit activiteit van de stichting biedt scholieren uit heel Nederland en Vlaanderen gedurende het hele schooljaar de kans om op het scherpst van de snede met elkaar in debat te gaan. De debatten gaan over belangrijke maatschappelijke thema’s. Deskundige juryleden zien toe op de argumentatie, presentatie en omgangsvormen. Dat is de missie: scholieren kritisch laten denken, en constructief leren debatteren.

Beschikbaarheid

Gemiddeld 2,5 uren per week beschikbaar. Beschikbaar om een aantal van de toernooien gedurende het jaar (op vrijdagen en/of zaterdagen) te bezoeken. Verder beschikbaar om enkele malen per jaar strategisch overleg te voeren binnen het verband van de stichting en de vereniging, in Nederland én Vlaanderen.

Meer informatie?

Neem contact op met Elise van Zeeland (vanzeeland@debatstichting.nl)